tisdag 11 maj 2010

Följ med ArkitektStudenterna till Almedalen 4-10 juli 2010.


Är du intresserad av arkitektur, samhällsbyggnad och politik?

Vill du uppleva den unika stämningen i Almedalen från insidan, och dessutom på ett
valår?

ArkitektStudenterna är studentverksamheten inom Sveriges Arkitekter och har sedan tre år tillbaka erbjudit ett antal studenter från landets 9 arkitektutbildningar möjligheten att åka till politikerveckan i Almedalen. I år är inget undantag, men med anledning av studenttävlingen Hemuppgiften kommer upplägget i år att se lite annorlunda ut.

Hemuppgiften är ett brett upprop för att lyfta frågan om ungas boende. ArkitektStudenterna, jagvillhabostad.nu, Sveriges Arkitekter och Sveriges Byggindustrier står tillsammans med 14 medarrangörer bakom idétävlingen som sysselsatt landets arkitektstudenter under våren 2010. Under politikerveckan i Almedalen presenteras de bästa förslagen som visar vägen för hur vi löser bostadskrisen för unga vuxna. Du som åker till Almedalen 2010 har som uppdrag att dokumentera detta inför en kommande tävlingsbok. Hur detta görs är sedan helt och hållet upp till den grupp som åker till Almedalen att besluta. Den som uttrycker tankar om dokumentation eller på annat sätt visar upp en erfarenhet från detta (skriva, illustrera, fota, blogga, filma o.s.v.) kommer att premieras i en eventuell urvalsprocess.

Att resa med ArkitektStudenterna till Almedalen är inte ett avlönat arbete, men man får resa, boende (ett stenkast från bad och centrala Visby) samt ett antal måltider betalda. Men framförallt erbjuds man den exklusiva möjligheten att delta i den världsunika organiserade röra av politiker, journalister, intressegrupper och lobbyister som Almedalen är.

Du behöver inte ha varit aktiv inom ArkitektStudenterna tidigare, utan enda krav för att du ska få åka är att du studerar på någon av de nio arkitektutbildningarna och är medlem i ArkitektStudenterna vid avresa till Visby.

Ansökan sker skriftligen på max en A4 där du berättar om dig själv, varför du vill åka till Almedalen samt vad du vill bidra med väl på plats i Visby. Ansökan samt eventuella frågor skickas till pontus.ljungberg@arkitekt.se senast 14e maj. Besked om man får åka meddelas senast den 24e maj.

www.hemuppgiften.se - tävlingsblogg med information om tävlingen

www.arkitekt.se/student - ArkitektStudenternas hemsida hos Sveriges Arkitekter

www.arkitektstudenterna.wordpress.se – ArkitektStudenternas blogg

www.wordpress.picknickochpolitik.com – ArkitektStudenterna i Almedalen 2009

www.almedalsveckan.info – Almedalsveckans officiella hemsida

Hoppas vi ses i Visby i sommar!

Pontus Ljungberg
Ordförande ArkitektStudenterna
pontus.ljungberg@arkitekt.se
0737067004

tisdag 4 maj 2010

LINJEMÖTE

Under onsdagens lunch hålls det linjemöte för alla fysplanare. Vi håller till i sal C413 kl.12-13.
Det bjuds på smarriga baguetter (gluten- och laktosfritt alternativ finns!) och naturligtvis också matnyttig information.
Du kanske har någon spännande info att dela med dig av? Eller synpunkter och funderingar att ta upp till diskussion?

måndag 3 maj 2010

PARIS-BILDVISNING på onsdag den 5 maj i 3413

VÄLKOMNA TILL PARIS-BILDVISNINGEN!
.
Återupplev känslan av treornas Parisresa
.
Onsdagen den 5 maj kl 17.30 i sal 3413
.
Be there ;)
.
.

NYTT DATUM FÖR NÄBBEN BAR - FREDAGEN 21 MAJ / 20 TILL 01


Mer information i inlägget rakt under.