måndag 27 februari 2012

Workshop med Academic Work - INSTÄLLD!

Ledsen alla ni som set fram emot den trevliga workshopen idag med Academic Work, tyvärr har den blivit INSTÄLLD pga sjukdom. Men misströsta inte... ...vi kommer tillbaka =)

/Jonas och Tina på Academic Work

torsdag 23 februari 2012

27 feb vill Academic Work träffa oss Fysplanare!

Academic Work bjuder in till en workshop där du har chans att ta reda på dina styrkor och hur du kan förmedla dem. Du kommer dessutom få möjlighet till personlig feedback och konkreta tips. Ett perfekt tillfälle för dig som söker extra jobb eller kanske är osäker inför första "riktiga" arbetsintervjun...

Anmälan senast 26 feb till mig (Jonas Hägg FP10),
via facebookeventet (www.facebook.com/#!/events/180873038682074/) 
eller Tina (tina.ornstein@academicwork.se).

måndag 20 februari 2012

onsdag 8 februari 2012

Finsittning

Glöm den sunkiga linjefesten, nu är det dags för en riktig finsittning med trerätters middag (catering!), dryck och trevligt sällskap. 


Själva sittningen kommer att vara lördagen den 18 februari kl 19.00 i multisalen på skolan. Efter sittningen öppnar kårpuben med fritt inträde för alla som varit på sittningen (inget kårmedlemskap behövs). 


Linjeföreningen EKEN arrangerar sittningen som är exklusiv för fysplanare och ekonomer. För att gå köper du enklast biljett (200kr) genom att sätta in pengar på EKENs konto,  3023 21 93754. Lämna även namn och personnummer så de vet vem som betalt. 
PlanKan har förhandlat sig till att våra medlemmar får 20 kr i rabatt och därmed endast betalar 180 kr. Dessa biljetter köpes endast kontant utanför pentryt under lunchtid av representanter från PlanKan. 


Sista dag för biljett köp är fredag 10/2. Observera det korta datumet!


Har du frågor om sittningen, maila till plankan@student.bth.se eller eken@bthstudent.se



måndag 6 februari 2012

Arkitektstudenternas årsmöte i Oslo

Varje år har Arkitektstudenterna årsmöte. Detta sker på olika platser, i år gick resan till Oslo. Med på resan följer studenter från alla arkitektdiscipliner. Vi ses gör roliga grejer och får veta vad som hänt det gångna året och vad som kommer hända framöver. Man får även vara med och påverka vad organisationen ska göra framöver.

Anders Åström från BTH var en av deltagarna som var med på Arkitektstudenternas årsmöte i Oslo. Här är en intervju med honom om hans upplevelser under resan.

Vad var det bästa med resan Anders?
Det bästa med årsmötesresan till Oslo var att jag fick träffa massor av supertrevliga, kompetenta, kreativa och sköna arkitektstudenter från hela Sverige! Man får nya perspektiv på arkitekturfrågor men också på livet i allmänhet (man pratar ju inte bara städer och hus), vilket är väldigt bra och kul!
Den andra bästa saken är att jag fick se en ny stad. Jag har varit i Oslo tidigare, men nu fick jag se delar av staden som jag aldrig hade fått möjlighet till om jag inte åkt med Arkitektstudenterna. Exempel på detta är den guidade turen bakom kulisserna på Oslos operahus och besöket på Dark arkitekter (med tillhörande lunchbuffé). Vi besökte även studentpuben på Arkitektur- og designhøgskolen vilket även det var sjukt kul då studenter på skolan också hängde där. Dom var väldigt snälla!

Varför kan du rekommendera andra att åka?
Enkelt. Man får träffa en massa intelligenta och fina människor från så gott som hela Sverige som pluggar arkitektur precis som du! Inte nog med att du får nya vänner, du träffar dina framtida kollegor och samarbetspartners redan nu (networking!!). Du får ta del av kunskap som studenter på de andra skolorna har, nya insikter och perspektiv samt möjlighet att delta i diskussioner. Du lär dig massor!
Förutom allt detta, som i och för sig är motivering nog, så får du vara med och påverka vad Arkitektstudenterna ska syssla med och hur! Allt är fett. ÅK!