onsdag 17 februari 2010

Arkitektstudenternas årsmöte i Köpenhamn

Den 28 januari åkte Emma, Sani, Abbe, Andreas, Mårten och Marcel från fysisk planering till Köpenhamn för att gå på Arkitektstudenternas årsmöte.



När vi kom fram bar det av mot Arkitekturskolan för presentation av organisationerna, Sveriges Arkitekter och Arkitektstudenterna. Alla arkitekturskolor hade en kort presentation av sin skola och "En dag på skolan". Vårt bidrag var en kortfilm som vi snabbt slängt ihop dagen och natten innan. (Den kommer snart upp på bloggen). Efter mycket lyssnande tog vi oss till hostelet för att mingla och dricka några öl.

Fredagen började på Arkitekturcenter där vi delades in i tvärgrupper med elever från de andra skolorna för att gå en guidad tur i Köpenhamn. Alla skolor hade förberett en slinga med olika teman. Bilderna nedan är från Christiania och Örestad som var Emmas grupps rundtur. Vi fick även besöka olika arkitektkontor. Emma och Abbe var på Jan Gehls kontor. Kvällen avslutades på arkitekturskolan för äta och umgås.









































Lördagen bestod av guidad tur på Diamanten, Köpenhamns stadsbibliotek, det stora årsmötet och val av ny styrelse. Under dagen diskuterade vi i olika grupper om vad som Arkitektstudenterna kan tänkas driva under det kommande året. Många intressanta förslag på workshops kom upp. Kvällen avslutades med middag och festligheter i Köttbyn.

1 kommentar:

  1. Verkade ju jättekul, när får vi se den omtalade filmen? Grymt att få se en resumé från trippen. Vi borde kanske även lägga upp nått liknande från Studmax, även om det va typ 2000 år sedan.

    / Kalle FP09

    SvaraRadera