lördag 6 mars 2010

Akademin rekommenderar

Hej!

Det är valår nu, och det börjar synas lite varstans! Lite här (21 april på BTH som sagt) och lite där. Och kul vore det ju, oavsett färg om planering- och stadsbyggnadsfrågor fick ta plats i årets valrörelse, hoppas kan man alltid!

Dagens första tips från Akademin fortsätter i samma anda, vi kallar det "the big thing this spring" a.k.a Stockholm Identity. Ett seminarium om synen på staden, ett öppet samtal om stadsmiljöns roll för att stärka varumärke. Vad gör oss intressanta – unika – attraktiva i ett internationellt perspektiv? Där Stockholm användas som typexempel. Kvällen vänder sig främst till politiker men är öppen för alla.

Vi, dvs. Sveriges Arkitekters Akademi för Fysisk planering samordnar denna kväll tillsammans med ICOMOS Sverige, Samfundet S:T Erik, Arkitekturmuseet och Europa Nosta Sverige. Internationella gäster utlovas.

På Arkitekturmuseet den 4 maj 15-19

Fler tips:
11-14 mars. Rum & Trädgård

15 mars. En eftermiddag om segregation och bostadspolitik!


25 mars. Barn tar plats.


24 mars. Trästadsriksdag


22 april. Stadsarkitektdagen 2010


//Andreas, studentrepresentant i Akademin för Fysisk planering

2 kommentarer:

  1. Hade det inte varit kul om Akademin någon gång kan göra något där inte Stockholm används som typexempel. Stockholm har ju världens monsterkomplex på något sätt vad gäller identitet.. när den kallar sig "the Capital of Scandinavia".

    SvaraRadera
  2. @CHB

    Nä, det är väl inte bara Sthlm som diskuteras, eller används som exempel? På planerardagen i höstas (Akademins stora event förra året) diskuterades stadsbyggnad i Jönköping, Malmö, Alingsås och Lomma. Förra våren hade de internat i Malmö och Karlskrona och var bla. här på BTH/Boverket, och tidigare år har man fokuserat på Växjö och Umeå. Nu i april har Akademin internat i Jönköping för att kika på deras stadsutveckling.

    Sen tar du ju själv upp problematiken med identitet, "capital of scandinavia", eller för den delen "Stockholm, en stad i världsklass" som Stockholm stad också använder sig av är bra exempel på slogans. Grejen är väl att man måste leva upp till dem med, och det är det som ska diskuteras den 4 maj. Men visst jag kan hålla med, det finns många andra städer i Sverige som också har identitetsproblem och bör belysas!

    /Andreas

    SvaraRadera