söndag 31 oktober 2010



Arkitektstudenternas fikamöte på Nyfiket 25/10 2010
Mötet ägde rum på Nyfiket på Trossö där Arkitekt Studenterna bjöd på fika. Mötet inleddes med att de personer som varit i Uppsala på workshop berättade om vad som hänt. De hade fått utforska Parcour vilket innebär att man hoppas på och över föremål i staden. I Uppsala kom man även fram till att pepparkakshustävlingen på BTH ska utvecklas och omfatta alla arkitektskolor. Bidraget som vinner ska skickas in till en stor gemensam tävligt där en vinnare koras.
Vidare redovisades och diskuterades förslagen som kommit in på förra mötet. På mötet kom vi fram till att jobba vidare på After Work kvällarna. Detta innebär att en föreläsare eller annan intressant person bjuds in och under avslappnade och varierande omständigheter ska det föreläsas eller diskuteras intressanta ämnen. Detta kan eventuellt äga rum på kåren eller i föreläsningssal. Styrelsen i Arkitektstudenterna tog på sig att anordna den första After Work kvällen. Ett intresse för att se studenters arbeten som går i högre årskurser fanns hos dem som gick i ettan och detta föreslogs som ett ämne.
Har du idéer på intressanta teman eller föreläsare?
Snacka med någon i Arkitektstudenternas styrelse eller maila till arkstud@student.bth.se
Vidare diskuterades huruvida en Workshop i Karlskrona skulle kunna genomdrivas, och svaret blev ja. Tidpunkten för denna blir troligtvis i april och temat som berördes var Vind och Vatten. På mötet kom vi fram till att bygga och flyga drakar är en bra sak att utveckla och eventuellt att åka ut i skärgården och göra detta. Till nästa möte ska klarare ramar sättas upp för hur denna workshop ska kunna genomdrivas.
Har du fler idéer eller vill du engagera dig i workshopen?
Snacka med någon i Arkitektstudenternas styrelse eller maila till arkstud@student.bth.se
//Arkitektstudenterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar