onsdag 13 oktober 2010


Arkitektstudenternas kickoff-möte 11 oktober

Så efter efter en del filande var det dags för arkitektstudenternas kickoff-möte. Svaret på den uppenbara frågan är: nej vi kom inte på något klyftigare namn att kalla det. Men vi kände samtidigt att det var viktigt att betona att det inte var något vanligt formellt "sitta-och-glo-på-varandra-möte". En mötesform som vi aktivt jobbar för att inte arbeta enligt. Att vara engagerad i arkitektstudenterna ska inte under några former känns som en uppoffring utan som något kul. Nåväl så till själva mötet. Inledningsvis drog ordförande Mårten av en presentation som var häpnadsväckande i sin förträfflighet. Eller något. Presenterades gjordes i alla fall hur arkitektstudenterna fungerar och vår huvudsakliga uppgift att få arkitektstudenter från olika skolor och inom vår egen skola att träffas. Vidare förklarades vilka möjligheter som finns att få pengar av arkitektstudenterna och hur.

När Mårten glänst färdigt i skenet av sitt eget ego började mötet på riktigt. Temat var 45 000:-. Vilket också är den mängden pengar arkitektstudenterna har att göra av med på aktiviteter för skolorna innan året är slut. På ett bord fanns pennor och 479 färgglada postitlappar utlagda. Det stod sedan någon av de drygt 30 mötesdeltagarna fritt att komma med förslag för vad man skulle kunna göra för arkitektstudenternas pengar, skriva detta på en lapp och sedan sätta den på väggen. För att hjälpa lite på traven fanns en rad rubriker för att inspirera till förslag. En bakomliggande tanke var att försöka samla in underlag till vad för unika kvaliteter Karlskrona besitter som i framtiden eventuellt skulle kunna resultera i en workshop på BTH. En workshop på BTH där vi bjuder in andra skolor hade varit ett utmärkt sätt för oss att visa upp oss lite. Man kan väl utan att överdriva säga att vi är lite doldisarna i arkitektsammanhang.

Vi lyckades samla in nästan 100 åsikter, förslag, tankar, idéer och något som liknade en glad gubbe. På torsdag sätter styrelsen sig ned och diskuterar uppföljning. En idé är att nästa möte hålls på något fik inne i stan. Info kommer!

Tack alla som kom och tack för alla era tankar!

//Arkitekstudenterna










2 kommentarer:

  1. bra drag i den nya ordföranden! söt är han också!

    SvaraRadera
  2. nästa möte borde såklart hållas på nellys

    SvaraRadera