lördag 26 mars 2011

Presentation av vind och vatten







DETTA ÄR VIN OCH VATTEN!

Vi har under en längre period gjort lite väsen kring en workshop kring temat vind och vatten som ska hållas i Karlskrona 16 april här på bloggen. Nu tänkte vi förklara vad denna går ut på lite mer och vad den ger för möjligheter för oss fysplanare!

Idén till arrangemanget är en produkt av en idéworkshop som arkitektstudenterna ordnade i början på terminen. Vad har vi mycket av i Karlskrona som det skulle vara kul att arrangera en workshop kring? Vind och vatten blev svaret. Så helgen kring den 16 april trillar det in 16 studenter från de andra arkitektskolorna och ansluter sig för att delta i workshopen tillsammans med oss!

Huvudidén med workshopen är att vi får visa upp vår skola och utbildning för andra arkitektstudenter samtidigt som vi får chansen att lära oss något nytt om ett spännande ämne och göra något trevligt tillsammans.

Vad det lite mer konkret innebär får oss är:

Föreläsningar
Vi får möjlighet att lyssna på två spännande föreläsningar med temat vind och vatten där årets Kasper Sahlin priset vinnare Kub berättar hur de resonerade kring vatten när de ritade Ryaverket i Göteborg och Boverket som pratar om vind som en tillgång i stadsbyggandet.

Bygga drakar
Vi kommer att åka ut till Aspö och bygga drakar. Det här är den praktiska delen av workshopen. Kopplingen till vind och vatten är att vi åker på vattnet och använder vinden när vi bygger drakar. Frågor på det?

Middag
Vi kommer att äta en gemensam middag som vi troligtvis lagar på skolan.

Fest
Fest är fest är en fest. På kvällen blir det fest. Till just det här momentet har vi tyvärr inte fått någon sponsring...

Anmäla sig?
Det ska man göra om man vill vara med och bygga drakar och om man vill vara med och äta middag (eftersom det kräver lite förarbete). Fest och föreläsningar är det bara att dyka upp på!

Exaktare program och mer info om vart och när man anmäler sig kommer när det närmar sig!

Ses där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar