onsdag 12 oktober 2011

PlanKans möte med sektionen


Hej!

Den 21 september hade PlanKans styrelse möte med Abdellah (utbildnindsansvarig) och Birgitta (administrativansvarig). Här kommer en kort redogörelse över vad som sades på mötet.

Under denna termin kommer det inte finnas några amanuenser som hjälper oss studenter då det inte finns några som skriver sitt ex-jobb just nu. Istället arbetar Nina mellan 8-12, henne hittar ni där amanuenserna brukar sitta på våning fyra.

Efter jul då det är studenter som skriver examensarbeten igen hoppas sektionen att det skall finnas amanuenser igen, till dess undrar sektionen om det finns några i de övre årkurserna som kan tänkas arbeta lite extra som amanuenser. Om det är någon som är intresserad får den gärna kontakta Abdellah eller Birgitta. 

Efter klagomål från studenter tog vi upp att ateljén inte fungerar bra att ha längre föreläsningspass i då stolarna är obekväma och det inte finns några bord. Birgitta och Abdellah förstod problematiken samtidigt som de vill utnyttja salen i största möjliga mån då det är sektionens egen sal och de därmed inte behöver betala något extra för att nyttja den. Men de lovade att de skulle titta på någon lösning på problemet och arbeta för att inga längre föreläsningar läggs i ateljén.

Vi tog även upp att ventilationen inte fungerar så bra i de små grupprummen, vilket de skulle se över.

Under senaste plankan mötet kom det in synpunkter på att toasitsarna sitter lösa i vårt hus. De tog till sig synpunkten och skulle ta den vidare för att lösa problemet.

Under tidigare möte med Abdellah och Birgitta under vårterminen berättade de om nya tjänster som var på gång något vi följde upp under detta möte.

Professuren i sociologi som var på gång förra terminen blir inte av utan istället söker man efter en lektor i sociologi (en lektor har mer undervisningstid än en professur).

Sektionen är på gång att anställa två nya doktorander i planeringsteori, dessa är från början kulturgeografer varav en har kunskaper i GIS.

Under nästa år skall även en konstnärlig professur anställas.

Anette Andersson, tidigare lärare på skolan i detaljplanering som är tjänstledig för tillfället skall träffa sektionen under oktober månad för att diskutera huruvida hon kommer tillbaka eller ej till hennes tjänst.

För att förbättra undervisningen med mindre gästföreläsare som har dålig koll på våra förkunskaper arbetar sektionen för att binda en grupp förläsare till utbildningen som mer kontinuerligt återkommer i undervisningen. Bland dessa finns folk från Boverket, Lantmäteriet och trafik planeringsavdelningen på LTH.

PlanKan tog upp efter inkomna synpunkter från studenter hur kandidat- och magisterarbetena inte har fungerat som önskat tidigare år. Abdellah och Birgitta såg självkritiska på det hade fungerat och var måna att arbeta med problematiken för att det skall bli bättre.

På grund av att det är många studenter som skall skriva sina examensarbeten till vårterminen kommer det att uppstå en brist på handledare. Sektionen kommer därför behöva ta in externa handledare. För att arbeta med problematiken som varit med skiftande krav mellan handledarna skall sektionen förbättra kommunikationen och informationen till handledarna.

Abdellah lovar att han skall gå ut i alla klasser för att informera om hur de arbetar för att förbättra examensarbetena. Han berättar även att informationsmöten är på gång i Kandidat trean och master tvåan om examensarbetena.

Slutligen tog även vi i plankan upp att kommunikationen mellan lärare inte alltid fungerar vilket resulterar i att kurser krockar m.m. Abdellah tog åt sig av problematiken och ska föra det vidare till lärarna.

Om du har något du tycker att vi missat att ta upp eller har någon kommentar på det som sagts får du gärna skriva en kommentar här under eller mejla oss på PlanKan. Nästa möte med sektionen sker troligtvis de 22 november.

Ha det!
PlanKan

3 kommentarer:

  1. Nästan en månad sen, och vad har hänt? Det där med toasitsarna behöver väl inte vara så hemskt svårt att åtgärda? Inte heller problemet med bord i ateljen, eller ventilationen. Har inte sett nån hantverkare eller liknande..? Jävligt mycket snack och lite verkstad, känns det som. Pressar ni på något eller?

    SvaraRadera
  2. Hej,
    Jag håller med om att det är mycket snack och liten verkstad. Från PlanKan har vi skickat ut mail till Abdellah om hur det går och när han ska komma ut i klasserna men inte fått något svar. Det är svårt hur man nu går vidare med vissa av frågorna, då tjat inte känns som den ultimata lösningen. Vi har i vårt möte med studentkåren (igår 12/10) tagit upp frågan om arbetssituationen och den inför de kommande ex-jobben. Vi har de med oss på vår sida, bland annat har de lovat att höra med sektionschefen (ett snäpp över Abdellah).

    SvaraRadera
  3. Mycket snack och lite verkstad??? Snarare INGEN verkstad.

    Även om de "skall arbeta med problematiken" så ger det ingen förändring. Det är så jävla dåligt att vissa saker skall ta sån tid! Både lokalfrågor och rena studiefrågor.

    Det är närmast pinsamt att det inte finns några tydliga regler för hur examensarbeten skall organiseras. Det verkar ju göras om för varje år! inte undra på att det inte finns nog med handledare eftersom alla handledare verkar vara fullt upptagna med att "arbeta med problematiken" kring att det inte finns några handledare!

    Stora kommunikationsproblem från utbildningens ledning!

    Inte undra på att många väljer att ge sig av någon annanstans efter tre år. Men denna koppling verkar svår att göra för de som har möjlighet att förändra!

    SvaraRadera