tisdag 22 februari 2011

Arkitektstudenterna på Boverket



Boverket, Vind och vatten och paraplyer!


I samband med Vind och vatten workshopen var arkitektstudenterna på Boverket och pratade om vad de skulle föreläsa om på temat vind och vatten. Det var ett mycket givande och konstruktivt möte där vi blev väl bemötta av engagerade och intresserade boverkare. Bland de saker vi diskuterade var vindkrafts påverkan av landskapsbilden, utformningen av vindkraftverk, vindkraftverk i en stadsmiljö (som man ska prova på i Malmö), hanteringen av stormvatten, hur utemiljön och "mellanrummen" påverkas av överflödigt vatten, havsplanering, förtätning ur ett vind och vattenperspektiv (med hänsyn till klimatförändringar) och en del annat smått och gott. Boverket hade således en hel del spännande att erbjuda men uppenbarligen lite för mycket för den knappa timme schemat ger dem. Nu väntar arbete med att sålla lite och plocka fram det vi tycker är mest relevant för vår workshop och som kan vara intressant för en bred grupp arkitektstudenter.


Anmälningarna till workshopen har börjat trilla in i takt med att lokalordförandena på de olika skolorna medelat att de mailat ut inbjudan och satt upp affischer. Om gensvaret blir lika stort på de skolor som inte fått inbjudan ännu som på de som har så kommer det troligtvis inte vara några problem att fylla workshopens alla 18 platser!


Vad innebär workshopen för oss fysplanare då? Jo vi får möjligheten att gå på intressanta föreläsningar, flyga drakar, träffa studenter från andra arkitektprogram mm. Mer utförlig information kommer att dyka upp ju mer vi närmar oss (15-17 april är workshopen).


På Boverket fick vi också (gigantiska) paraplyer med verkets logga på!



//Mårten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar