fredag 11 februari 2011



Vind och vatten, Malmö och Akademin för fysik planering

Projektgruppen för Vind och vatten i Karlskrona har träffats i veckan och saker börjat att röra på sig. Först en liten resumé för vad Vind och vatten i Karlskrona är för något. Det är en workshop som arkitektstudenterna på BTH driver där det under en helg (15-17 april) kommer att bjudas in arkitektstudenter från hela Sverige som kommer att få lyssna på spännande föreläsningar på temat vind och vatten, bygga drakar i skärgården och bara ha det väldigt bra. Vi hoppas också på att så många fysplanare som möjligt vill vara med under helgen!
Föreläsningarna under helgen är så gott som spikade och vi kommer snart att gå ut med vilka det är som kommer. I nästa vecka kommer också anmälningarna till de andra arkitektskolorna att skickas ut. Budgeten är gjord för att två personer från andra skolor ska kunna komma och egentligen avvaktar vi med det mesta tills vi vet hur många som dyker upp. Nästa steg är att åka ut till Aspö och prova att bygga och flyga drakar vilket vi gör den 4 mars.

Intresserad av att veta mer? Maila arkstud@bth.student.se eller hugg någon av oss i korridorerna!

Jag har sedan varit nere i Malmö och svängt lite. Det hela rörde en annan workshop som arkitektstudenterna är inblandade i. Workshopen går (i ganska grova drag) ut på att en grupp arkitektstudenter åker till Malmö och jobbar med ungdomar från stadens ytterområden och på något vis visualiserar idéer ungdomarna har om förbättringar i dessa områden. Målsättning är sedan att något av de här projekten ska kunna förverkligas i t.ex. Malmös nästa bomässa där ungas boende är temat. Det hela är en sorts uppföljning av arkitektstudenternas förra stora projekt Hemuppgiften. Samarbetspartner är organisationen Rörelsen gatans röst och ansikte som bedriver olika former av socialt arbete med ungdomar i Malmö från gräsrotsnivå.
Efter ett kort förmöte i RGRA:s lokal vid Södervärn trippade i iväg till stadsbyggnadskontoret för att träffa folk från Malmö stad (det var en ganska tung lineupp med bl.a. stadsbyggnadsdirektören, informationschefen m.fl.). Ska man lite lätt sammanfatta mötet så var Malmö stad mycket intresserade. Den stora knäckfrågan som det skulle funderas vidare på var hur projektet inte skulle krocka med andra projekt Malmö stad själv driver och hur de istället på bästa sätt skulle samverka. Det var ett bra och konstruktivt första möte där båda parterna fick komma till tals och kom fram till att det fanns flera gemensamma beröringspunkter att samarbeta kring.

Slutligen så har akademin för fysisk planering fått en ny studentrepresentant efter att Andreas flyttat till Danmark. Arkitektstudenternas valberedning fick i förra veckan uppdraget att ta emot ansökningar och nominera en ny kandidat. I en mördande konkurrens (det var bara en som sökte) blev jag nominerad. Första mötet är den 15:e denna månad. Vilket ni kommer att höra mer från inom kort tid!


//Arkitektstudenterna genom Mårten Espmarker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar